dissabte, 8 de març del 2008

Un pas endavant.

Fem una crida a la participació!
Que la jornada electoral sigui més participativa que mai!
Que la banda terrorista ETA no aconsegueixi el protagonisme!
Són frases que vam poder sentir ahir durant tota la tarda desprès de que saltés la notícia, esperada encara que mai desitjada, de que ETA havia tornat a matar.

Ahir mateix però es va saber que havien trobat el cadàver de la nena de cinc anys desaperaguda fa cinc mesos al sud d'Espanya.Els malauradament ja típics assessinats de dones en mans dels seus companys/ marits no han deixat de pujar respecte l'any passat, i segur, que avui hi ha famílies destroçades per delictes de sang relacionats amb robatoris o droga. Hem vist o sentit tota la classe política fent crides a la participació per tots aquests casos? Hem vist o sentit als polítics dient a tothom que els assessins de la nena no poden trencar la normalitat del país? Hem sentit o vist als polítics dient que s'ha d'acabar amb els assessins relacionats amb la violència de gènere i que per això anul·len tots els actes de campanya?

Perquè aquesta diferència de discursos? Perquè són més importants 4 assessinats de la ETA respecte als més de les 60 dones mortes l'any passat? Si el seu discurs és el de dir que la ETA són assessins sense cap idiologia i que han perdut el nord, perquè uns aconsegueixen que s'anul·lin tots els actes electorals i els altres passen desaperçabuts? És diferent un que mata la dona o una criatura que un que mata a un regidor?

Crec que la resposta és clara. Els polítics no s'atreveixen a fer un pas endavant. No s'atreveixen a variar el discurs enquistat de sempre. Ho han anul·lat tot, han deixat de fer els actes de campanya electoral i han sortit tots a la televisió amb cara de pena i prometen que trobaran als culpables i els portaran davant la justicia. Però ho han fet amb la resta de persones assassinades enguany? No, no ho han fet, i potser cal començar a preguntar-se perquè.

És diferent un assessí quan ho fa suposadament per política que quan ho fa per masclisme o diners?Que cadascú pensi el que vulgui, però quin tipus d'assessinat dóna més vots?

1 comentari:

Andrea ....de acà y de allà ha dit...

Oriol, tienes toda la razón, todo se usa según conveniencia..tambien he notado una actitud muy extraña con respecto al tema de la niña Mari luz, cuando pasó lo de Madeleine, toda España y el mundo seguía espectante paso a paso..y en cambio con este casi, este almita tan cercana, tan proxima, no se le ha dado ni la cuarta parte de importancia, ni los medios, ni la gente en la calle. lo mismo con Jeremi, ...estos hijos de puta andan por ahi matando niños, y no pasa nada.. solo la gente lo noto si la tele habla, si la tele machaca..sino es solo una tragedia mas..Es que a veces creo que estamos tan acostubrados a las tragedias, a recibir bombazos a cada instante con noticias horribles, que ya no nos afectan.. y los medios si hablaran de ETA, y de esta terrible muerte..pero como tu dices, los políticos, el poder, los de arriba..deciden que importa y que no..
Citaré un grafitti de una calle de Montevideo, recojido por Eduardo Galenao en el libro de los abrazos. "Nos mean,y los diarios dicen que llueve"