divendres, 11 de maig de 2007

En defensa de Frank Rijkaard

Avui, excepcionalment parlarem d'esport, que en el cas que ens ocupa, parlarem de persones.
Si, de persones, doncs, si Rijkaard té quelcom especial, és que surt de les pautes clàssiques del món de l'esport professional.
Tots tenim l'eliminació de la Copa del Rei al cap, però més que l'eliminació, tenim present la manera en que va caure l'equip.
Ahir, desprès del partit, els mitjans esperaven que Rijkaard sortís i descarregués les tintes cap als jugadors i directiva, tindria raons per fer-ho, però novament, va ser ell qui va demanar perdó als socis i afeccionats. Segurament essent ell qui menys motius tenia per fer-ho. Així que de nou, elegant,responsable, i callant molt del que podria dir, tant dels jugadors ( sortides nocturnes, passotisme, baralles...), com de la directiva ( no és el president Laporta el culpable de que l'ego del senyor Eto'o estigui pels núvols?). Quantes vegades s'havia criticat al senyor Cruyff quan sortia i deia que tota la culpa era del vestuari? Ahir Rijkaard va dir que quan es guanya, guanya tothom, i quan es perd, perd tothom.

Avui, és indiscutible que el vestuari està dividit, el que Rijkaard havia aconseguit s'ha trencat. Tots treiem pit quan veiem que els valors del Barça es regien per valors més semblants als de l'humanisme que als valors dels resultats. Tothom coincideix que el problema va començar a Vilafranca amb la "rajada" monumental de Samuel Eto'o.Què va fer la directiva? Dir que no hi havia cas Eto'o....Els que ens hem dedicat a això, encara que de forma molt més modesta, sabem, que un equip ha de decidir per qui se la juga. Si el vestuari aposta per Ronaldinho i la directiva per Eto'o sembla complicat que hi hagi pau al vestuari.

Arribats aquí i per no fer-me pesat, el que més por em fa, no és que el Barça fitxi o vengui a un o a un altre( que s'ha de fer ), el que em fa més por, és que el compromís de quedar-se que va fer en el seu moment Rijkaard, no fos més que una frase per guanyar temps i no encendre més les brases. Esperem que no s'ho repensi, doncs em sembla que en deu estar ben tip de tot plegat. S'ha de refer l'equip, però si us plau, que sigui al voltant de Rijkaard!!

Quan les coses es feien com ell decidia : dues lligues i potser una tercera , una supercopa i una Champions...tan poca memòria tenim?


Rijkaard !!


Oriol