dimecres, 23 de maig del 2007

L'esquerra política i els temes de futur...

Fa dies que ens els meus post, critico la feina dels polítics catalans ( Espanya ja seria un tema a part ), doncs com he insistit, no crec que estiguin a l'alçada de les necessitats del país. Convindria que deixessin de jugar a "Salsa Rosa", i es posessin a treballar, deixar-se de declaració i contradeclaració , posant-se al servei del país. Si aconseguissim això, també seria convenient que part de la premsa catalana , en comptes de caure en el joc ( quants actes de campanya hem vist que només hi ha el candidat, els assessors de premsa i els periodistes que cobreixen la campanya? ), fossin crítics complint el seu paper.

Però el tema que realment em preocupa, és el paper que fa l'esquerra al nostre país. Com pot ser que els polítics que es diuen d'esquerres segueixin fent aquest paper de progres sortits de la dictadura intentant ser políticament correctes en comptes de modernitzar-se i començar a aprendre a dir que no. Penso, i arriscant-me a que es malinterpretin els meus ideals, que si l'esquerra catalana no comença a tractar temes com la immigració, la seguretat i les infraestructures, no hem de tenir cap dubte que la dreta no tindrà cap problema per fer demagògia i populisme amb aquests temes. I serà aleshores quan tindrem el problema servit. Hi ha molta classe mitja molesta per la falta de lleis que regulin tot el sistema d'ajudes escolars, accés als pisos , accés a la seguretat social. Temes, que la gent que s'ha hagut de treballar moltissim poder tenir un estat de benestar decent, encara molt lluny de les ajudes que tenen països com Alemanya o els països escandinaus, que veuen com ara en molts casos no en poden gaudir. En cap moment dic que això sigui culpa de la PERSONA immigrant, doncs venen per necessitat, però és evident que ja no es pot dir a a tot que si.

Dir NO, no vol dir no ser d'esquerres.Catalunya ha rebut el volum d'immigració més alt de tot l'estat espanyol en % de població, ( en molts casos enviats des d'altres punts de l'Estat Espanyol cap a zones com Alcarràs, Barcelona o Salt ) , i curiosament l'estat espanyol no ha volgut cedir totes les competències d'immigració demanades a l'Estatut. Així que la situació no és casual. Però quantes vegades hem sentit els polítics catalans queixar-se d'aquesta situació?

Perquè s'insisteix tant en dir que no es pot parlar de delinqüència i immigració en una mateixa frase si cada dia sentim cassos de mafies de l'Europa de l'est que actuen aquí perquè sabent que a la resta d'Europa les penes són molt més altes? És evident que no tothom que arriba al país ve a delinquir, però encara és més evident que els nostres polítics no reformen el codi penal per aturar aquestes situacions.
Dir NO vol dir ser conscient de la situació, i és evident que si no ho fa l'esquerra de forma sana, ho farà la dreta de forma populista, que ja sabem que capta els adeptes amb molta més facilitat.
Com sempre, anem tard, i a Osona Plataforma per Catalunya del xenòfob Anglada ja es presenta a buit municipis d'Osona, amb prespectives de millora dels seus resultats a les municipals anteriors.

I el que és pitjor, ja comença a haver-hi molta població que comença a combregar amb l'enfoc que fa el PP i partits com el d'Anglada, prova clara de que aquests temes no s'estan tractant des del realisme de la situació, sinò des del papanatisme i la dèria del que és políticament correcte. Comencem a dir les coses pel seu nom sense por de que ens diguin que som poc progressistes o poc d'esquerres.

Les coses pel seu nom, que potser ja toca.